Din advokat i Södertälje

Att vara advokat är att stå vid sin klients sida. Inte framför så att klienten inte syns. Inte bakom så klienten får ta smällen. Bredvid. Tillsammans.
Behöver du en advokat vid din sida? Tveka inte. Kontakta oss.

━ Arbetsområden

Advokat Södertälje – Offentlig försvarare och målsägandebiträde

Advokat Jakob Lindgren är specialiserad på brottmål och har lång erfarenhet som advokat. Byrån tar uppdrag som offentlig försvarare och privat försvarare och som målsägandebiträde. Inget uppdrag är för stort eller för litet. Tillsammans med dig som klient bygger vi ett starkt försvar och står upp för dina rättigheter under hela brottmålsprocessen.

Kontakta oss direkt om du är misstänkt för brott, eller begär av polisen att Jakob Lindgren ska bli din advokat.

www.jakoblindgren.se

Offentlig försvarare – Du som är misstänkt för brott har alltid rätt att ha en advokat. Ofta har du rätt till en offentlig försvarares förordnas av domstolen. Du har själv rätt att välja vilken advokat du vill ha.

Begär att få en advokat så tidigt som möjligt och berätta vilken advokat du vill ha. Välj en advokat med erfarenhet och engagemang!

Vi hjälper dig genom hela processen. Vi förklarar misstanken och förbereder dig inför polisförhör. Vi närvarar på alla polisförhör. Om du blir anhållen eller häktad besöker vi dig på polisstationen eller häktet. Om åtal väcks förbereder vi rättegången noggrant och försvarar dig under hela rättegången.

Allt för att se till att dina rättigheter ska respekteras och för att domstolen ska se och förstå dig.

Målsägandebiträde – Om du utsatts för brott har du ofta rätt till ett målsägandebiträde som betalas av staten. Målsägandebiträdet hjälper dig under hela processen från polisutredningen, genom rättegången, till domen. Du får också hjälp med skadeståndsanspråk. Om du utsatts för brott ska du själv anmäla det till polisen. Du kan då också begära att få ett målsägandebiträde och berätta vilken advokat du vill ha.

━ Medarbetare

Erfaren advokat & biträdande jurist som är redo att stå vid din sida

Är du misstänkt för brott och behöver en advokat i Södertälje? Har du blivit utsatt för brott och söker ett målsägandebiträde? Kontakta oss direkt eller berätta för polisen att du vill att advokat Jakob Lindgren blir din advokat.

Vi är redo för ditt fall och tillsammans går vi genom hela processen. Förklarar misstanken och förbereder dig inför polisförhör. Närvarar på alla polisförhör. Om åtal väcks förbereder vi rättegången noggrant. Advokat Jakob Lindgren har många år och mycket erfarenhet bakom sig läs mer som advokat och arbetar med biträdande juristen Elias Edenståhl. Läs mer om biträdande juristen Elias Edenståhl här.

Vårt huvudkontor ligger på Järnagatan i Södertälje, men vi åtar oss uppdrag från hela Sverige. Vi har mottagningskontor i Eskilstuna och Stockholm. Kontakta oss direkt om du är misstänkt för brott, eller begär av polisen att Jakob Lindgren ska bli din advokat.

Frågor och svar

För mer frågor kring mina tjänster, kontakta oss direkt

När ska jag anlita en advokat?
Den som är misstänkt för brott har alltid rätt att ha en advokat. Begär att tingsrätten förordnar en försvarare för dig eller anlita en 
provat försvarare redan innan det första polisförhöret. 
Vad kostar en advokat?

En offentligt försvarare betalas av staten, men den som blir dömd för brott kan behöva betala tillbaka delar eller hela kostnaden för advokaten. I större mål debiterar en advokat per timme och offentlig försvarare får betalt enligt statens rättshjälpstaxa.

Kan jag byta advokat?

Ja, men om advokaten är förordad av staten som försvarare, målsägandebiträde eller rättshjälpsbiträde krävs särskilda skäl för byte. Om du vill byta ut din advokat ska du begära det av domstolen och förklara varför. När det gäller brottmål är chansen att få byta större ju allvarligare brottet är. Det kan vara lättare att få byta tidigt i processen än senare. Ibland vill man byta försvarsadvokat efter tingsrättens dom, inför överklagandeprocessen i hovrätten.

Advokat Södertälje – Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Du kan lämna en begäran om ditt ärende så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.